Steph Branch tekent contract bij Donar (met extra info)

Steph Branch heeft een contract getekend bij Donar. Het aantrekken van de Amerikaan heeft volgens Donar mede te maken met de blessures en past binnen de regels van BNXT. De komst van de nieuwe speler is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren van Donar.

Branch werd geboren op 7 november 1995 te Upland (California). De shooting guard van 1.96m speelde op college bij Mt. San Antonio College en West Georgia. Na college speelde Branch twee seizoenen in de NBA G League (South Bay Lakers en Salt Lake City Stars). Hij begon zijn Europese loopbaan in Finland. Vervolgens speelde hij twee seizoenen (2019-2020 t/m 2020-2021) voor Telenet Giants Antwerp. In zijn laatste seizoen in België had Branch gemiddeld 22.1 minuten, 9.9 punten, 5.0 rebounds, vrije worpen 66.7%, driepunters 36.2%, 1.9 assists, 1.7 steals en 1.8 turnovers.

Na zijn avontuur in België vertrok hij naar Israël en speelde voor Ironi Nahariya. Gemiddelde cijfers in de National League, de één na hoogste divisie: 12.9 punten, 6.3 rebounds, driepunters 29.1%, 1.9 assists en 2.1 steals. In de zomer van 2022 nam hij deel aan The Basketball Tournament (Team Challenge ALS). In het najaar van 2022 speelde Branch kort in Uruguay bij Club Urunday Universitario. Hij was de tijdelijke vervanger van een geblesseerde speler.

Technisch directeur Drago Pasalic over de nieuwe speler: “Met Steph vullen we dit seizoen het laatste stukje van de puzzel in. Mede door de blessure van Olaf willen we op de 2/3 positie een versterking toevoegen waardoor we de komende wedstrijden strijdbaarder zijn. Steph speelde eerder in België bij Antwerpen dus heeft ervaring met het niveau de BNXT league”.

error: Content is protected !!