Vraag en antwoord met coach Erik Braal van Donar

Gisteren werd bekend dat Donar Brandyn Curry had gecontracteerd. Voor mij aanleiding om een aantal vragen aan coach Erik Braal te stellen.

Vraag: heb je na het kampioenschap je snel kunnen focussen op het samensstellen van een nieuw team of heb je eerst een rustperiode ingelast?
Antwoord: het kampioenschap is nog vers, precies 2 weken geleden. Ik ben vooral bezig geweest met evaluatie gesprekken met iedereen en zit daar eigenlijk nog midden in, dus de afwikkeling van afgelopen seizoen. Ondertussen spelen allerlei zaken voor het nieuwe seizoen. Planning van het oefenprogramma, zomerprogramma’s voor de spelers en het samenstellen van het nieuwe team. Rust komt later in de zomer.

Vraag: heb je Brandyn Curry na zijn Den Bosch-periode een beetje gevolgd of is hij opnieuw bij jou in beeld gekomen na het vertrek van Lance Jeter?
Antwoord: Brandyn Curry speelde in Den Bosch toen ik in Oostenrijk coachte. Maar ik volgde de wedstrijden van Den Bosch in Europa toen wel en toen viel Brandyn wel op. Vorig seizoen toen we halverwege het seizoen op zoek waren naar een nieuwe spelverdeler, hebben we nadrukkelijk gelonkt naar Brandyn, die toen in Bremerhaven niet veel speelde. Maar hij koos er toen voor om daar te blijven.

Vraag: wat zijn de sterke punten van Brandyn en waarvan denk je “dat zou ik graag willen verbeteren”?
Antwoord: hij past bij onze speelstijl en voegt er tegelijkertijd ook weer iets nieuws aan toe. Het teambasketbal dat we speelden afgelopen seizoen willen we verder verbeteren en nog beter in worden. Brandyn is een goede speler die erg goed kan schieten, maar daarnaast hoorden we genoeg goede dingen over hem, dat we denken dat hij past bij de spelerskern die we al hebben.

Vraag: wat voor andere mogelijkheden biedt Curry ten opzichte van spel Jeter?
Antwoord: dat is lastig nu te zeggen, omdat het ook ligt aan de spelers die om hem heen spelen. Maar hij is linkshandig, dat maakt het al anders. Lance is een heel goede speler met zijn eigen kwaliteiten, en dat is Brandyn denken wij ook maar gelukkig weer op zijn eigen manier. Dat maakt het ook leuk.

Vraag: wat voor rol heb je in gedachten voor hem?
Antwoord: hij zal samen met Aron op de spelverdelers positie spelen. Soms zullen we met beiden tegelijk spelen als we meer ballhandlers op het veld willen hebben.

Vraag: wil je nog wat tegen de fans zeggen m.b.t. samenstellen nieuw team komende periode (hoe dat gaat, wat je zoekt, tijdspad etc)?
Antwoord: tegen de fans wil ik vooral zeggen dat we alles doen om weer een stap beter te worden. Ik denk dat we daar het afgelopen seizoen in geslaagd zijn, en het zal een grote uitdaging worden om de successen te herhalen of zelfs te verbeteren. We gaan daar wel ons best voor doen. Achter de schermen zijn we dus druk bezig om een mooi team weer te laten swingen in een vol Martiniplaza.