Vijf vragen aan coach Erik Braal van Donar

Gisteren werd bekend dat coach Erik Braal van Donar zijn contract met drie seizoenen heeft verlengd. Ik heb onderstaande vijf vragen aan hem gesteld en deze heeft hij beantwoord:

Vraag: gefeliciteerd met de contractverlenging. Hoe voelt dat als mens en als coach?
Antwoord: bedankt voor de felicitaties. Ik krijg veel positieve reacties van mensen. Het voelt heel bijzonder als mensen je hun vertrouwen geven.

Vraag: was bij de eerste gesprekken over verlenging gelijk de insteek om het voor drie seizoenen te doen of is dat zo gegroeid na gesprekken?
Antwoord: ik heb met Martin de afspraak gemaakt dat we na de Europese campagne zouden praten over mijn contract. Dus toen we wonnen in een uitverkocht Martiniplaza van Lukoil Academic, maar niet doorgingen in Europa was duidelijk dat we dat soort wedstrijden vaker wilden spelen. De insteek van de gesprekken was vooral gebaseerd op vertrouwen. We willen doorgroeien als team en organisatie, we willen nog langer spelen in Europa en we willen een topteam zijn in Nederland, dat prijzen wint. Daar gingen de gesprekken vooral over. Hoe gaan we dat bereiken en wat hebben we daarvoor nodig. Eigenlijk denken we daarover hetzelfde, dus was het ook makkelijk om tot een langere overeenkomst te komen.

Vraag: heb je zelf en als club doelstellingen welke je de komende drie jaar wilt bereiken of naar toe wil werken?
Antwoord: mijn doelstellingen en die van de club zijn dezelfde. Zoals in de vorige vraag beschreven, is duidelijk dat we verder willen groeien.

Vraag: speelt stabiliteit (lees: weinig mutaties) in de selectie ook een grote rol in het kunnen behalen van verschillende doelstellingen?
Antwoord: dat speelt zeker een belangrijke rol. Allereerst kan ik door bouwen aan onze speelstijl. Ik denk dat hierin zeker nog ruimte is voor groei. En het schept ook duidelijkheid naar spelers en anderen. Als met spelers gesproken wordt (of met agenten) hoeven er geen vragen over wie is de coach worden gesteld.

Vraag: wat zou je nog willen veranderen (zaken rond team, faciliteiten, organisatie etc) om de gewenste stappen nog net iets beter te kunnen doen?
Antwoord: Een volgende echte grotere stap in de ontwikkeling is een eigen trainingshal. Alle andere stapjes zijn kleiner, maar hebben bij elkaar ook een groot effect. 10 keer 1% verbetering is ook 10% verbetering.