Reactie coach Erik Braal van Donar over komst Jason Dourisseau

Vraag: ik denk dat je heel blij bent met de komst van Jason Dourisseau. Zo ja, welke meerwaarde voor het team heeft hij voor jou?
Antwoord: Jason heeft alles gezien in de Nederlandse competitie, is dus ervaren en is altijd zeer succesvol geweest. Ook afgelopen seizoen heeft hij Würzburg geholpen om te promoveren. Hij is een winnaar en simpelweg een goede speler. Die willen we graag in het team. Daarnaast wil hij graag bij Donar spelen. Dat lijken me voldoende plussen.

Vraag: team is nog niet compleet, maar heb je wel al een bepaalde rol voor hem in gedachte?
Antwoord: heel specifiek nog niet, maar het is duidelijk wat Jason voor het team kan doen. Hij is een goede rebounder, een goede verdediger en een allrounder. Daarmee is hij voor ons belangrijk voor de stabiliteit van het team. We verwachten niets bijzonders. Hij is een goede speler die het team helpt waar nodig, omdat hij op verschillende posities kan spelen zowel aanvallend als verdedigend.

Vraag: als JD straks een Nederlands paspoort heeft, is dan de intentie van jou of bestuur om dan nog maximaal vier buitenlandse spelers aan te trekken?
Antwoord: daar hebben we geen rekening mee gehouden. Voor ons is Jason een goede speler die we graag bij de selectie wilden hebben. Hij stond vanaf het begin op het lijstje. Dus als import speler. Als hij een Nederlands paspoort krijgt, verruimt dat onze mogelijkheden maar we kunnen een euro nog steeds maar 1x uitgeven. Maar ik hoop vooral voor hem dat hij zijn paspoort op tijd krijgt, zodat hij een geweldige ervaring mee kan nemen door te spelen op het EK.