Plaatsing voor loting kwalificatie EK 2017 bekend

Persbericht Oranje Basketball: In München, Duitsland is vandaag de trekking voltooid voor de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap Basketball, EuroBasket 2017. Nederland is na de loting, die zojuist verricht werd, gekoppeld aan Duitsland, Oostenrijk en Denemarken.
De exacte locaties en tijdstippen voor de kwalificatiewedstrijden volgen later. In totaal zijn er 7 groepen, 6 groepen van 4 landen en één groep van 3 landen. Van al deze groepen plaatsen de groepswinnaars en de 4 beste nummers 2 zich direct voor EuroBasket 2017.

Het FIBA EuroBasket 2017 vindt volgend jaar plaats in vier verschillende landen. Een concept dat afgelopen jaar voor het eerst werd getest. De landen waarin de groepsrondes plaatsvinden zijn; Finland, Roemenië, Israel en Turkije. De finaleronde wordt gehouden in Istanbul, Turkije.

In totaal levert de kwalificatie 11 teams op voor EuroBasket 2017. Zij voegen zich bij de reeds geplaatste landen Spanje, Litouwen, Tsjechie, Kroatie, Frankrijk, Griekenland, Letland, Italie, Servie en de 4 gastlanden.