Erik Braal over vertrek Ken Brown en nieuwe speler Tommy Mason-Griffin

Vraag: het verleden telt niet, maar kan je uitleggen waarom er voor is gekozen om het contract met Ken Brown voortijdig te beƫindigen?
Antwoord: Ken heeft de vaardigheden van een goede speler. Maar we hadden daarnaast ook gehoopt dat hij het team neer kon zetten en zijn teamgenoten als spelverdeler beter zou kunnen laten spelen. De tijd ontbrak om hem zich daarin te laten ontwikkelen. Ken heeft zich steeds opgesteld om zich verder te ontwikkelen, stond open voor de kritiek, maar we komen in een fase waarin we resultaat moeten boeken. Ik wens Ken veel succes bij zijn volgende club.

Vraag: Tommy Mason-Griffin is zijn opvolger, is hij een andere type spelverdeler dan Brown?
Antwoord: hij heeft in ieder geval goede papieren. Ervaring in de sterke BBL, bij een goed team. Europese ervaring in Eurocup.

Vraag: waarom keuze op hem gevallen?
Antwoord: het aanbod van goede spelverdelers is gering. De BBL coaches die ik sprak zijn allemaal op zoek naar goede spelverdelers. Ik denk dat we daarom met Tommy Mason Griffin een hele goede hebben gevonden die ons gelijk kan helpen.

Vraag: bij Ulm had hij een blessuregeschiedenis, is hij nu 100 fit% (ook qua conditie)?
Antwoord: dat is direct het risico. Hij heeft na zijn blessures gespeeld, maar niet heel veel minuten. En we hebben hem toch voor 25 minuten nodig. Het is de vraag hoe hij uit het vliegtuig stapt. Hij is zeker nog niet wedstrijdfit, maar dat hopen we hem zo snel mogelijk te krijgen.

Vraag: het zal wellicht even wat tijd kosten om hem in te passen, wat zijn jouw verwachtingen over hoe dat gaat verlopen?
Antwoord: met de steun van de fans denk ik dat het snel kan verlopen. Hij heeft basketball intelligentie en is gewend om op een hoog niveau te spelen. Ik hoop ook dat de toeschouwers zich achter het team stellen. Dit is het team van Donar Groningen, het team werkt hard op trainingen en in wedstrijden. Ik hoop dat de fans het team ondersteunen. In voor en tegenspoed. Als die energie en steun er is, zal ook een speler als Tommy zich snel thuis en welkom voelen.