Coach Erik Braal van Donar: “we kunnen en moeten ons verbeteren in rebounding”

Gisteren werd bekend dat Andrew Smith bij Donar heeft getekend. Ik stelde coach Erik Braal van Donar drie vragen en zijn antwoorden staan hieronder.

Vraag: Andrew Smith maakt het team van Donar compleet. Wat zijn volgens jou zijn sterke punten en waarvan denk je “dat zou ik wel graag willen verbeteren”.
Antwoord: atletisch vermogen, lengte en wingspan, snelheid, goede timing, intelligente speler die overzicht heeft en goed kan passen. Hij moet nog wat meer body krijgen om niet te makkelijk te worden weggezet. Dus fysiek moet hij zich nog verder ontwikkelen. Dan zal hij positioneel een betere verdediger worden.

Vraag: Smith was aanwezig op het kamp in Las Vegas en hoe heb je het contact met hem ervaren?
Antwoord: Andrew is een rustige jongen die denk ik goed bij ons team past. Hij heeft contact met iedereen, maar is niet haantje de voorste. Ik heb hem gecoacht en vond hem een prettige persoonlijkheid. Hij kan van de bank afkomen, maar functioneert ook prima als starter. Hij laat het spel naar zich toekomen en is goed te coachen. Hij had duidelijk zijn huiswerk ook over ons gedaan. Hij stelde goede vragen en lijkt me een prima aanwinst.

Hij is totaal anders dan Ross, zowel in zijn spel als qua persoonlijkheid. Dus daar is hij niet mee te vergelijken. Hij is wel de vervanger. We zullen met hem nog meer rennen, want hij loopt voorop in de break.

Vraag: het team is compleet en op welke onderdelen verwacht /hoop je beter te presteren ten opzichte afgelopen seizoen?
Antwoord: we waren afgelopen jaar al het beste team wat aanvallende efficiëntie. Nummer 1 in schotpercentages, assists en punten. Dat willen we graag blijven. Met jongens als Arvin, Drago en Andrew denk ik dat we ook uitstekende passers erbij gekregen hebben. Slimme jongens die het spel zien en ook goed spelen zonder de bal in hun handen. Ik hoop dat daardoor het aantal turnovers naar beneden gaat. We kunnen en moeten ons verbeteren in rebounding, zowel aanvallend als verdedigend. En ook verdedigend kunnen we nog een aantal stappen zetten.