Erik Braal van Donar: “moet goede mix ervaren en jongere spelers zijn”

Vraag: volgens verslaggever Dagblad van het Noorden kiest Lucas Steijn niet voor Donar. Hebben jullie nog alternatieven voor een goede Nederlandse (of buitenlandse speler met Nederlands paspoort) insidespeler of valt na het niet doorgaan van Steijn de keuze nu op een buitenlandse insidespeler?
Antwoord: ik ga niet reageren op spelers die niet bij Donar komen spelen.

Vraag: ik neem aan dat er al lijntjes liepen (want twijfel Steijn was bekend) met de alternatieven en kunnen de fans over een paar dagen nieuws daarover verwachten?
Antwoord: we hebben intern een duidelijke lijn over hoe het team eruit moet zien om succesvol te zijn. We zijn vooral bezig met spelers die graag voor Donar willen spelen. Zoals eerder gezegd willen we een sterke Nederlandse kern en vullen die spelers aan met import spelers die de Nederlandse kern aanvullen en versterken om zo een team te bouwen dat meespeelt voor de prijzen.

Vraag: ben je van plan ervaren buitenlandse spelers te halen of meer rookies die relatief gezien goedkoper zijn?
Antwoord: ook hier geldt dat er een goede mix moet zijn tussen ervaren spelers en jongere spelers. Beiden zijn nodig voor een uitgebalanceerd team.

Vraag: waar gaan jij en Martin de komende week of weken zich op richten?
Antwoord: de samenwerking met Martin loopt bijzonder goed. We hebben een duidelijk beeld hoe we het team willen hebben. Niet iedereen die wij graag voor Donar zien spelen, komt ook daadwerkelijk. Dat heeft soms met geld en soms met het ambitie niveau van een speler te maken. Maar we zijn geduldig op zoek naar goede spelers die ons in staat stellen om in Nederland voor elke prijs mee te spelen en in Europa Donar een goede uitstraling geven. We hebben een aantal heel goede spelers bij elkaar met Ross, Jason, Bas en Yannick. Het is nu zaak om het team steeds verder vorm te geven, daar zijn we dagelijks mee bezig. Het gaat leuk worden!